mandag 11. oktober 2010

NHO Telemark til EXPO 2010 i Kina

NHO Telemark ved regiondirektøren reiser sammen med bedrifter , Telemark fylkeskommune og Innovasjon Norge Telemark med flere til Kina for å fremme forretningsmessig utvikling.

Telemark Fylkeskommune har siden 2005 hatt en vennskapsavtale med Hubei provins i Kina. Fylkeskommunen har fokusert på å etablere møtepunkter mellom to nasjonaliteter for å styrke og fremme gjensidig forståelse mellom næringsliv, akademia, kultur og våre folk.

I år har Telemark fylkeskommune fått en invitasjon til å delta på Hubeis paviljong i ”China house” på Expo 2010 i Shanghai. NHO Telemark stilte seg i januar d.å positiv til, i samarbeid  med fylkeskommunen og Innovasjon Norge i Telemark , å være med og organisere Norway-Hubei days 12.-13. oktober.

Expo 2010 er det viktigste arrangement i Kina og for Norge i år. Denne møteplassen er en sjelden og unik mulighet for næringslivet i Telemark, og andre til både å møte og invitere kinesiske samarbeidspartnere til å være med på noe spesielt sammen og bygge forretningsmessige relasjoner. En delegasjon på 75 deltakere fra nærings-og kulturliv, akademia, fylkeskommunen, og Innovasjon Norge reiste til Kina den 8. oktober.

Telemark fylkeskommune har bl.a. ansvar for å utvikle deltakelse i internasjonale prosjekter, internasjonal erfaringsutveksling ”best practice, og stimulere til regional utvikling. Innovasjon Norge er en betydelig finansieringskilde og rådgiver både nasjonalt og internasjonalt for våre bedrifter.

For deltakende bedrifter som ikke er etablert i Kina, vil det være en mulighet til å lære om Kina og møte aktuelle partnere for seinere å kunne videreutvikle en Kinastrategi. Vi får anledning til å vise oss fram både på den kinesiske og den norske paviljongen den 12.oktober sammen med offisielle personer fra Hubeiprovinsen.

Innovasjon Norge har i tillegg tilbydd et større skreddersydd program i forkant og etterkant i tillegg til Expo 2010, 11.-12. og 13. oktober, for maks 6 bedrifter som ønsker å satse i Kina.

Asia er den delen av verden som for tiden og i framtida vil få størst økonomisk vekst. Noen av våre medlemsbedrifter opplever Kina som en trussel, men det er også viktig å fokusere på mulighetene som ligger i nye markeder og nye samarbeidspartnere.

Internasjonalisering innebærer mer enn å utnytte markedsmuligheter i utlandet. Det handler om å innovere for å møte ny og økt konkurranse hjemme og ute og om å bli internasjonalt konkurransedyktig.

Vi mener at det er viktig og riktig å utnytte internasjonale markedsmuligheter for våre bedrifter, og vi oppfordrer til samarbeid over landegrenser. Dermed får bedriftene tilgang på ny teknologi og overføring av kunnskap og delta i verdiskapende nettverk.

Les også Telemark fylkeskommune artikkel "Telemark høster internasjonal anerkjennelse" her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar