fredag 22. oktober 2010

Partnerskapsavtale om Gobal Future

NHO Telemark inngikk en partnerskapsavtale med Porsgrunn kommune om Global Future prosjektet den 19. oktober.

Jeg vil takke NHO for initiativet til at vi fikk i stand avtalen. Dette er spennende, og jeg håper at det blir krevende sa ordfører Øystein Beyer  da Porsgrunn som første kommune i landet underskrev en partnerskapsavtale med NHO om Global Future prosjektet den 19. oktober.

Avtalen innebærer at partnerne har lagt opp til et fast samarbeid i den hensikt å sette arbeidet med likestilling , mangfold og inkludering på dagsorden. Samarbeidet skal bidra til at hver av partnerne skal nå sine mål innenfor avtalen.

For NHO skal Global Future øke virksomhetenes tilgang på kvalifisert arbeidskraft, kompetanse og oppnå integrering av kvalifiserte innvandrere i sentrale stillinger og styreverv. Global Future skal bidra til en holdningsendring hos arbeidsgivere fra skepsis til å se ressursen som kvalifiserte innvandrere representerer for arbeidslivet i Telemark.

For Porsgrunn kommune vil behovet for arbeidskraft øke i tiden fremover. Porsgrunn kommune ønsker å bidra til en sterkere internasjonalisering av kommunen. Mangfold skaper innovasjon. I sin arbeidsgiverstrategi har Porsgrunn kommune som mål å være en lærende organisasjon og lære av andre gjennom nettverk og partnerskap.        

Det er viktig at Porsgrunn kommune med ordføreren i spissen er med. Da får vi en bredere og sterkere forankring for prosjektet. I tillegg får vi et godt eksempel på nytten av offentlig og privat samarbeid. Bak prosjektet står Telemark fylkeskommune, Innovasjon Norge, NAV, Høgskolen i Telemark, KS og Adecco.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar