fredag 22. oktober 2010

Norway - Hubei Days 12-13 de. oktober Expo 2010

Norway Hubei uke 2010 i Shanghai med besøk på den norske og kinesiske paviljongen på EXPO ble en suksess. 17 bedrifter med god bransjespredning sammen med Telemark fylkeskommune, Innovasjon Norge Telemark og kultur deltok.

Vi merket lite til Kinas offisielle reaksjon om tildeling av Nobels fredspris til den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo. Telemark fylkeskommunes arbeid ble hyllet både av de offisielle representantene fra Hubei og vår fiskeriminister Turid Berg Hansen under markeringen av 5 års samarbeidet i den kinesiske paviljongen på EXPO. Tilsvarende skjedde i den norske paviljongen seinere på dagen.

Det ble underskrevet en avtale av betydelig økonomisk verdi om overvåking av forurensingsgraden av luftrommet over Hubei provinsen mellom Greenbusiness Norway ved Thor Sverre Minnesjord og viseguvernøren i Hubei. Seminar om miljø og fornybar energi, samarbeidsmøter om IKT ved blant andre Tor-Arne Belika, IKT Grenland, rundebordskonferanser og workshops om universitetssamarbeid ved Ole Ringdal, Høgskolen i Telemark, skoleutvikling ved Laila Lerum, Porsgrunn Videregående skole, bedriftsetablering i Kina ved styreleder Truls Larsen, kontaktmøter mellom kinesiske og norske bedrifter og Innovasjon Norge ved Per Næs, og bedriftsbesøk hos EFD Induction ble gjennomført. En rekke nyttige nettverk ble etablert.
Tilbakemeldingene fra deltakerne er entydig positive. Dette var spennende og givende å være med på!

NHO Telemark har tatt initiativ til å samle bedriftsrepresentantene fra turen til et møte den 29. oktober for å summere opp inntrykkene fra turen og drøfte muligheten for å opprette et Telemark-Kinaforum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar